Rye Whisky - tradiční americká chuť

Rye whisky! Destilát s pikantní chutí a bohatou historií láká milovníky whisky po celém světě svým jedinečným charakterem a vzpomínkami na minulost.


Rye whisky, tradiční americký destilát s bohatou historií a jedinečnou chutí, láká milovníky whisky po celém světě svou pikantní povahou a závanem minulosti. Přestože mnoho lidí zná hlavně klasické kukuřičné whisky, Rye whisky si zaslouží své místo ve světě destilátů. 

Původ a historie

Rye whisky má své kořeny v raných dobách amerických osadníků, kteří pěstovali žito jako hlavní plodinu. Již v 18. století začali destilovat tento obilný nápoj, který se postupem času stal známý jako Rye whisky. Oblasti, jako je Kentucky, Maryland a Pensylvánie, se staly centry výroby této whisky.


Charakteristika a výroba

whistle pig rye.jpegRye whisky se vyrábí zejména (podíl musí být více jak 51%) ze žita (rye), které jí dává charakteristickou pikantní chuť a vůni.

Podobně jako u jiných typů whisky, je výrobní proces rye whisky složitý.

Zahrnuje mletí obilí, míchání s vodou, fermentaci, destilaci a zrání v dubových sudech. Početné průběžné destilace a různé kombinace obilí  tak přispívají k výsledné chuti.


 


Oblíbené značky

Mnoho palíren se vrací k tradičné, řemeslné výrobě Rye whisky a nabízí různé chuťové preference .....

bulleit a sklo.jpg


Wild Turkey - je známá svou robustní chutí a vyváženým profilem

Bulleit - je populární pro své pikantní kořeněné tóny a hladkou chuť

Jim Beam - láká na jemnou chuť s tóny koření a dřeva.

WhistlePig - je  komplexní a bohaté chuti.




Pití a servírování

Rye whisky lze pít čistě, s ledem nebo použít jako základ pro klasické koktejly, jako jeMidnight-Manhattan-Cocktail-Recipe-featured.jpg Manhattan nebo Old Fashioned.

Rye whisky vždy byla a je fascinující a důležitou součástí americké whisky kultury. Její pikantní chuť a bohatá historie ji činí zajímavou volbou pro každého, kdo hledá nové dobrodružství ve světě destilátů.

Pokud jste ještě nezkusili Rye whisky, nechte se inspirovat a objevte svět této tradiční americké chutě.



Cheers!

--